Podporgram 2019 - efekty
PODPROGRAM 2019 – efekty
- (OPL) Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Suszu, ul. Józefa Wybickiego 6, 14-240 Susz realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 - lipiec 2020
- Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy klarowany, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały)
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
- Pomoc żywnościowa trafiła do 1600 osób znajdujących się w trudnej sytuacji
życiowejz terenu województwa warmińsko-mazurskiego.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
91,24250 ton żywności;
1600 paczek żywnościowych;
0 posiłków;
- W ramach Podprogramu 2019 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 4 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły 30 osoby
6. Rodzaje warsztatów:
• Ekonomiczne - 1 spotkań dla 5 uczestników
• Żywieniowe - 1 spotkań dla 5 uczestników
• Kulinarne - 2 spotkań dla 20 uczestników
• Niemarnowanie żywności - 0 spotkań dla 0 uczestników
Informacje
Liczba wyświetleń: 374
Utworzono dnia: 06.08.2020
Dokument wprowadził:
Michał Szałkowski
Michał Szałkowski
Dokument opublikował:
Michał Szałkowski
Michał Szałkowski
Dokument wytworzył:
Anna Skorczewska
Anna Skorczewska